Makanan SemulaJadi Yang Membersih Serta Memutihkan Gigi Anda!! No #6 Pasti Ramai Yang Sukakan Nya

Loading...

Loading...

Tidak Ada Wang Yang Di Belanjakan Untuk Sebuah Senyuman Yang Terukir..Dan jika terdapat gigi putih yang berkilat di sebalik senyuman itu, tidak ada orang yang tidak menyukainya. Ramai Di Kalangan kita hari ini menghabiskan banyak wang untuk mencantikkan Gigi. Sebenarnya ada sahaja bahan semulajadi yang berdekatan dengan kita yang dapat menyelesaikan masalah gigi dengan selesa malah boleh dilakukan di rumah sendiri. Kami ingin memberi tips mudah tentang beberapa makanan harian yang kami tidak pernah sedar boleh digunakan untuk membantu gigi kita semua kelihatan cantik dan berseri.

9. Makan Keju, Bukan Chewing Gum

Say Cheese !!! Keju adalah penyelesaian! Sebagai sumber kalsium yang hebat, ia dapat membantu anda menghilangkan kaviti. Kajian menunjukkan tahap pH sangat penting untuk kesihatan gigi. Keju terbukti meningkatkan tahap pH dan mengambilnya di atas 5.5, yang mengurangkan risiko kerosakan gigi.
Semua Chewing Gum menghasilkan air liur, yang baik untuk gigi. Selain itu, makanan manis, khususnya, sebenarnya lebih banyak kemudaratan daripada kebaikan. Orang yang mengalami sebarang kesakitan rahang atau gejala gangguan temporomandibular (TMD / TMJ) juga dinasihatkan untuk mengelakkan mengunyah Chewing Gum.

8. Kuyit Semulajadi vs Pemutih Gigi moden

Sukar untuk mempercayai bahawa ia boleh memutihkan gigi anda?
Penyelidikan membuktikan bahawa kunyit bukan sahaja menyelesaikan masalah kebersihan gigi tetapi juga masalah pergigian yang serius seperti sakit gigi, pembengkakan gusi, gingivitis, dan periodontitis. Sebaliknya, ubat-ubatan hanya boleh memberikan bantuan sementara dan boleh merosakkan kesihatan pergigian dalam jangka panjang. Pengambilan ubat boleh memberi anda keadaan seperti mulut kering dan masalah gigi dan gusi..

7. Timun VS Lemon

Loading...

Ini kepercayaan popular bahawa lemon dapat memberikan gigi putih berkilat. Tetapi jika anda bertanya kepada doktor gigi, dia mungkin memberitahu anda bahawa terdapat kesan sampingan yang serius untuk kehilangan gigi anda. Jadi apa alternatifnya? Timun!
Serat dalam timun mengurut gigi dan gusi anda. Seiring dengan itu, jus timun yang disembur di dalam mulut anda memberi manfaat kepada mereka yang menderita pyorrhea.
Anda boleh mencari lemon di atas senarai ubat gigi di banyak tempat. Lemon mungkin melakukan kerja luaran untuk membuat gigi lebih putih, tetapi lemon juga merosakkan enamel. Lemon mengandungi asid, yang secara beransur-ansur boleh mengurangkan liputan enamel pada gigi anda.

6. Strawberi vs gula-gula strawberi

Pasti Buah merah kecil ini adalah buah ajaib ! Strawberi dikatakan sebagai salah satu pemutih gigi yang paling berkuasa kerana mereka bukan sahaja bertindak sebagai astringen tetapi juga sumber vitamin C yang kaya.
Strawberi juga boleh digunakan sebagai pembersih gigi apabila dicampur dengan baking soda. Jadi dengan makan strawberi, selain rasa yang sedap, ia juga memberi janji gigi putih yang sihat.
Gula-gula strawberi atau sebarang gula-gula lebih baik diambil secara sederhana kerana gula yang ada di dalamnya boleh menyebabkan kerosakan rongga gigi. Dinasihatkan supaya berus gigi selepas makan apa-apa yang manis.

5. Tauhu vs Minuman Bergas


Banyak orang menyarankan makan tauhu untuk kadar kalsium dan protein yang tinggi. Kita perkenalkan anda kepada satu lagi manfaat tauhu.
Tauhu dikatakan sebagai pengaktifan air liur, dengan itu ia membantu dalam pembersihan gigi. Ia juga sangat beralkali dan merupakan sumber kalsium yang baik untuk gigi anda.
Tambahan pula protein hebat ini untuk diet anda bukan sahaja untuk kesihatan gigi tetapi juga untuk kesihatan anda secara keseluruhan. Bagi minuman bergas, kami yakin bahawa semua orang bersetuju dengan hakikat bahawa ia tidak baik untuk kesihatan gigi. Minuman bergas tidak hanya membawa kepada hakisan gigi malah kerosakan rongga gigi juga. Minuman ini menyebabkan kerosakan pada lapisan enamel pada gigi anda.

4. Teh hijau vs Teh Biasa

Loading...

Warna minuman anda penting! Ambil, sebagai contoh, teh anda: yang lebih gelap, lebih baik!
Teh hijau kaya dengan polifenol, yang membantu melawan bakteria plak. Ia juga membantu untuk menghentikan dan mengawal pertumbuhan bakteria di dalam mulut, dengan menghalang daripada menghasilkan asid yang membawa kepada kerosakan gigi.
Bonus ia juga menghilangkan nafas berbau. Ceria itu!
Teh hitam (kopi juga) boleh memberi anda masalah gigi. Teh merosakkan gigi anda kerana kandungan tanin yang tinggi.

3. Minyak Kelapa vs Coklat


Minyak kelapa mungkin berbunyi aneh untuk gigi, tetapi terbukti melakukan keajaiban. Asid laurik yang terdapat di dalam minyak kelapa cukup baik untuk melawan bakteria yang kuat di dalam mulut anda, yang menyebabkan kerosakan gigi, nafas berbau, dan penyakit gusi.
Kaedah yang terlibat dipanggil “menarik minyak” ,dan ia memerlukan anda untuk mengganti minyak dalam gigi anda selama 15-20 minit. Kemudian mebgambil minyak dan melalui gigi secara perlahan-lahan, dan ia sudah selesai! Anda tidak perlu menelan minyak dalam proses itu hanya kumur dan meludahkannya.
Selain coklat semua yang lain harus dipersalahkan kerana kerosakan gigi. Coklat putih atau coklat susu yang mempunyai kandungan gula yang lebih tinggi daripada koko boleh menyebabkan kaviti teruk.

2. Saderi vs Kerepek Kentang


Seledri rasa segar dan rangup, dan ia juga baik untuk kesihatan pergigian.
Kandungan air saderi yang tinggi menjadikannya baik untuk mengunyah gigi anda. Daun-daun yang indah ini tidak hanya akan mebersihakn pinggang anda tetapi juga akan mengurangkan bakteria yang ada di dalam mulut anda.
Saderi juga membantu mengeluarkan plak. Sekiranya dikunyah dengan baik, ia juga boleh membersihkan alur antara gigi zarah makanan anda.
Anda tidak boleh makan hanya satu! Ini berlaku untuk cip kegemaran anda. Tetapi adakah anda tahu betapa bunyi bunyi yang mendalam itu berlaku? Kerepek kentang penuh dengan kanji dan, oleh itu, tidak sihat untuk gigi anda. Kanji boleh terjebak dalam gigi anda dan menyebabkan hakisan. Sama ada makan mereka atau pastikan anda floss hari itu.

1. Bawang!! Ya Bawang..Ajaib Bukan?


Bawang? Adakah anda serius? Ya, kita pasti menekankan fakta bahawa bawang bertindak sebagai pembersih gigi dan pemutih.
Mereka mungkin menghilangkan nafas anda, tetapi sebatian sulfur yang terdapat dalam bawang akan membantu mencegah pembentukan plak. Apa yang perlu anda lakukan ialah mengunyah beberapa bawang mentah dan meninggalkan selebihnya kepada mereka. Ia juga mengatakan bahawa menggosok bawang pada gigi anda boleh membantu menghilangkan sakit gigi.
Tip Petua: Lebihan fluorida dapat mempercepat kerosakan gigi. Oleh itu, jika anda berfikir ubat gigi tambahan yang sedikit akan membantu gigi anda tetap kuat dan putih, fikir lagi!
Gigi kami meningkatkan senyuman kami, dan kami mesti merawatnya dengan teliti. Adakah anda mempunyai lebih banyak tips untuk kesihatan gigi? Berkongsi dengan kami dalam ulasan di bawah.

Loading...

Loading...
Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*