“Selepas bercerai dengan bekas suami, bekas abang ipar (abang kepada bekas suami) masuk meminang. Tak sangka dia sanggup tunggu saya 8 tahun. Dia cintakan saya masa saya masih adik iparnya. Tapi saya tolak pinangan itu sebabnya..!!!

Loading...

Loading...

Confession 1 (Daripada Bekas Adik Ipar) :

salam admin. mohon hide Fb sy ye. sy pernah 2 kali meluah perasaan di sini berkaitan suami penagih dadah – lps bercerai abg ipar ajak kawin. kali ni sy bukan nak meluah sgt tp sekaligus nak minta pendapat kwn2. slps di beritahu olh bekas mertua abg ipar ingin mengahwini sy sekaligus menjaga anak sy (2 org) yg juga anak buah dia, sy meminta tempoh dan berfikir panjang.

Bulan lepas sy memutuskan yg sy tak nak berkawin dgn abg ipar (dia msh bujang ye bkn suami org or duda) keputusan itu dibuat stlh sy berfikir pjg dan dr nasihat kwn2 yg komen post sy dulu. sy pun terfikir, lau sy terima abg ipar kan sy selalu berjumpa dgn bekas suami juga nanti kan. lps tu sy risau di hari2 akn dtg takut2 rasa cinta sy kpd suami timbul balik, yelah sejahat2 dia pun dia pernah jd suami sy walaupun selama bertahun2 kawin tak pernah ambil thu psl sy dan anak.

(Gambar Sekadar Hiasan)

Tidak dinafikan sy jg rs syg nak lepaskan keluarga ex sbb Mak dan ayah mertua sy adalah sebaik2 umat dan mungkin tak kn sy pernah dpt jumpa lg. yg saya risaukan skrg slps sy tolak pinangan abg ipar bln lepas dia jd mcm obsessed pulak dkt sy. call sampai berpuluh kali dlm sehari, selalu pergi rmh sy dan tempat kerja sy, dia memujuk sy utk terima dia.

(Gambar Sekadar Hiasan)

Sy jd rimas dan geli dkt dia walaupun dulu sy pernah rs sy jatuh ht dkt dia (seperti yg sy post sebelum ni) mungkin sy silap. mungkin itu bukan rasa cinta ttp lebih kpd terhutang budi. kawan2 ada cadangan tak mcm mn sy nak tolak dia dan cakap kt dia spya dia tak terasa hati. sbb sy mmg tak nak dkt dia atau mana2 lelaki.

Loading...

Sy baru je bercerai awl tahun ni. sekarang sy dlm fasa mencari kekuatan diri selain mencari rezeki utk sy dan anak2

(Gambar Sekadar Hiasan)

Confession 2 (Daripada Bekas Abang Ipar) :

Assalam admin KRT.. ni kali pertama saye buat luahan ke ape bende yg saye buat ni saye pun tak tahu… yg saye tahu saye tergerak nak turut sama pm admin selepas membaca luahan seorang wanita yg mengadu tentang (abg ipar ajak kahwin tp dia reject) time lunch semalam…

Lepas tu gigih saye beli sim baru untuk buat acc fb ni sebab kalau nak pakai Fb yg selalu saye gune nanti takut pulak admin tengok muke saye,, kot2 kenal kan.. luahan ni saye tujukan kepada wanita itu,, dan saye adalah abg ipar die.

Assalam kepada Na… andai na membaca luahan abg ni,, abg nak na tahu yg abg betul2 ikhlas dengan na… bukan kerana abg kesian, atau abg nak Na balas budi abg.. demi ALLAH,, abg betul2 cintakan Na.. abg ada baca post na tu, abg baca dgn hati bukan sekadar baca guna mata.. abg minta maaf kalau abg buat na jadi rimas.. kecik hati abg yg na kata na geli dekat abg (Huhu)..

(Gambar Sekadar Hiasan)

Tapi satu yg abg happy, yg na kate ape tu na pernah jatuh hati dekat abg….. kantoi eh pernah suka abg.. kikiki.. Na, kalau betul abg tak serious abg tak kan tunggu Na selama 8 tahun ni.. sedangkan 2 kali na bersalin dulu pun Abg di sisi na (walaupun tak boleh berdiri di sebelah sebab bukan suami na) tapi abg setia tunggu na sampai habis bersalin..

Loading...

Tak, abg bukan mengungkit… abg cuma nak kate yang abg terlalu sayangkan Na!!.. Demi ALLAH abg terlalu sygkan awak… masa mak kate na tolak pinangan Abg,, mase tu terasa dunia ni gelap… abg tak tahu kenapa na tak terima abg.. dalam hati abg hanya ada na seorang.. selama 7 tahun abg pendamkan dan selepas na berpisah dengan adik abg baru abg luahkan…

YA abg tahu abg berdosa sebab cintakan na sejak na masih jadi adik ipar abg.. tapi kalau ditakdirkan kita tak ade jodoh abg doakan na jumpa dan dijodohkan dengan lelaki yg baik… kerana Na juga adalah sebaik2 wanita yg pernah abg kenal…

Buat pengetahuan semua.. Na seorang wanita yg tabah dan tak pernah buruk2kan suami dia iaitu adik saye yg masa mereka jadi suami isteri hampir hari2 adik saye pukul die,, buat macam2 kat die… saye selalu jadi pelindung die (cehh ala2 hero konon)..

(Gambar Sekadar Hiasan)

Sampai 1 hari pada tahun 2016,, Mak merayu supaya na minta cerai secara fasakh (pada mulanya) tetap na tak setuju sebab takut org tuanya terkejut sbb selama tu na tak pernah cerita dekat keluarga die.. saye pun tak tahu ape yg saye mencarut panjang2 ni,, tetapi sy tak tahu macam mana lagi saye nak buktikan kepada Na yg saye betul2 cintakan die..

Harap Na terbacalah yer luahan mengarut abg ni.. nak whatsapp kang na kasi emoji jer kan. haram na nak sembang panjang2 kalau abg tak pakse.. huhu.. ape pun,,, I LOVE YOU INA..!!! from me Encik Bunga a.k.a abg iparmu Zahid (bukan zahid hamidi ye kikiki)

(Gambar Sekadar Hiasan)

p/s.. kepada tukang komen post bekas adik ipar saye tu,, janganlah komen seakan2 saye ni jahat dan menakutkan sangat… saye ni baik orgnya.. mungkin cara saye salah tu yg na jadi rimas.. abg minta maaf ye na.. salam

Loading...

Apa pendapat anda ?

Silakan SHARE. Semoga bermanfaat..

Sumber : KRT

Loading...
Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*